תוצאות מבחן ACTH - שאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/11/2022 | 22:55 | מאת: עינבל

שלום, להלן תוצאות מבחן ACTH לילדה בת 6.6 התור לאנדוקרינולוגית רק בעוד 3 חודשים ואני מאוד מעוניינת לדעת האם התוצאות תקינות. אשמח אם תוכל להתייחס לתוצאות המפורטות מטה, בייחוד לאחת התוצאות שסומנה בצבע אדום (ציינתי זאת בפירוט התוצאות). בוצע בבית חולים הדסה הר הצופים 08:51 (ז. דינמי 0) COR: 9.81 (פרמטר זה מסומן בצבע אדום) DHEAS: <0.41 TEST: <0.24 08:51 (ז. דינמי 60) COR: 928.8 DHEAS: <0.41 TEST: 0.26 ערכי ייחוס: COR: NMOL/L morning 145-620 afternoon 95-462 DHEAS : 11.7 - 0.95 MICROMOL/L FEMALE TEST: 2.6 – 0.9 NMOL/L המשך הטופס: 08:51 (ז. דינמי 0) שם בדיקה: ANDROSTENEDIONE תוצאה: 1.05> ע.ייחוס: 2.45> 08:51 (ז. דינמי 60) שם בדיקה: ANDROSTENEDIONE תוצאה: 1.05> ע. ייחוס: 2.45> 1. האם התוצאות תקינות? 2. מה אומר הפרמטר שסומן באדום – האם זה אומר שרמת הקורטיזול לא עלתה מספיק? ואם כן – מה המשמעות של זה? ראיתי בערכי הייחוס שזה אמור להיות בטווח של morning 145-620 ולה יצא: 08:51 (ז. דינמי 0) COR: 9.81 3. האם נבדקו כל הפרמטרים? לפי מה שקראתי פה בפורום בודקים במבחן הזה גם הידרוקסי 17 ופרוגסטרון. האם המבדק שביצענו איננו מלא? 4. שאלה כללית – הייתי רוצה לבצע מבחן ACTH גם לבני – בן 8. הרופא המטפל לא בטוח שהמצב מצדיק בדיקה כזו ועשה לו בינתיים רק בדיקות דם שהיו תקינות, אבל אני בלחץ מקצב גדילה מאוד גבוה שלו שלא פרופורציונלי כלל לגובה ההורים ויש לי יכולת כלכלית לבצע את הבדיקה באופן פרטי. גם אם יתברר שהבדיקה הייתה מיותרת, זה שווה לי את השקט הנפשי. האם זה אפשרי בכלל? תודה מראש

כשרוצים תשובה מלאה חייבים לציין מדוע בצעו את הבדיקה. אם הבדיקה בגלל שעור יתר או גיל עצמות מתקדם מאד, יש הורמונים נוספים שבודקים. אם ערכי ה CORTISOL הם בננומול\ללא ברור לי למה זמן 0 (לפני מתן הגרוי , הוא נמוך. תגובת הקורטיזול להזרקת ACTH שהיא 928.8 היא תקינה. ערכים אחרים הם תקינים. בטסט זה בודקים גם 17 הידרוקסי פרוגסטרון- אין כאן תשובות. במרפאתי במטופלים שולחים לי את תשובות המעבדה במייל ומקבלים תשובה במייל- לא סביר לחכות מספר חודשים לתשובה. לבן השני בקשר לגדילה מהירה בודקים: גיל עצמות , הורמונים של ההתבגרות ו ACTH טסט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים