חוסר עלייה במשקל התייעצות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/11/2022 | 18:35 | מאת: מוריה

ערב טוב, תינוק בן 7 חודשים, נולד במשקל 2.39 iugr בשבוע 39+5.. עד גיל 3 וחצי חודשים הוא עלה יפה במשקל והגיע למשקל 6, מאז 4 חודשים הוא "תקוע" על משקל 6 ולא זז 4 חודשים מהמשקל הזה.שבר אחוזונים. הולכים לרופא כל פעם לשקילה,עשינו לפני שבועיים בדיקות דם(אמר שיצא תקין למעט תפקודי כבד מעט גבוהים) ,צואה (התגלה טפיל אבל אמר שזה משהו שעובר ולא אמור להשפיע על המשקל) שתן תקין.. עברנו בתחילת השבוע לתמל צמחי בעקבות חשד לרגישות.. עכשיו יצאנו מהרופא והוא לא עלה במשקל. ביקש שנחזור לשקילה ובדיקות דם שבוע הבא. אני דואגת ואפילו אמרתי לרופא שאני אקח אותו אפילו בפרטי רק שאני לא יודעת לאיזה רופא,מה צריך עוד לבדוק..הרופא אמר שאם לא יעלה יפנה לאשפוז..הוא תינוק בן 7 חודשים אני מודאגת.. מה אני עוד יכולה לעשות? לאיזה רופא לגשת איזו מומחיות? מה עוד אפשרי לבדוק.. אובדת עצות.. אודה לעזרה..

"עשינו לפני שבועיים בדיקות דם(אמר שיצא תקין למעט תפקודי כבד מעט גבוהים)" זה לא מידע לרופא. אין לי שום מושג עד מתי ינק . אין לי שום מושג מה מכיל המזון שלו. אם המזון מכיל קמח יש לבדוק צליאק פני לייעוץ גסטרואנטרולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים