המשך שאלה בקשר לסטרואידים ופרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/11/2022 | 17:50 | מאת: אבנר

בהמשך לשאלה ראשית, תודה על המענה הילדה (בת שבע) נטלה מנה אחת של בטנזול 3 מ"ג בסך הכל הבדיקות של הפרופיל ההורמונלי שאמורה לבצע: הידרוקסי 17, LH ו - Androstenedione השאלה: 1. כמה ימים לחכות בין מתן מנת סטרואידים חד פעמית של 3 מ"ג לבין ביצוע בדיקות הידרוקסי 17, LH ו - Androstenedione? 2. במידה ויש מחלת חום רגילה ללא טיפול בסטרואידים - גם אז מומלץ לחכות שהילדה תרגיש טוב לפני בדיקות הידרוקסי 17, LH ו - Androstenedione? המון תודה מראש!

1) רמת הבטנזול בדם יורדת לחצי תוך 36-54 שעות. על כן אני מחכה שבוע 2) רמת 17 הידרוקסי פרוגסטרון עולה בזמן סטרס. על כן הבדיקות נעשות כאשר הילדים בריאים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים