תוצאות פרופיל הורמונלי - שאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/10/2022 | 20:41 | מאת: לימור

שלום וברכה הבת שלי (בת 13 וחמישה חודשים) ביצעה בדיקות פרופיל הורמונלי. הבדיקות בוצעו ביום השלישי לדימום הווסתי. קופת חולים מאוחדת. הבדיקות נלקחו, כעצתך, שעתיים וארבעים דקות לאחר הקימה בבוקר. אודה מאוד לחוות דעתך על התוצאות המפורטות מטה: 1. ESTRADIOL(E2) - 108.35 PMOL/L הטווח בקופ"ח: (FOLLICULAR PHASE : 77 - 922 PMOL/L) (MID-CYCLE : 140 -2383 PMOL/L) (LUTEAL PHASE : 77 -1145 PMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <103 PMOL/L) 2. FSH - 5.1 MIU/ML הטווח בקופ"ח: (8.0 - 3.0 : FOLLICULAR PHASE) (17 - 2.5 : MID-CYCLE) (5.5 - 1.3 : LUTEAL PHASE) (133 - 26.0: POST MENOPAUSAL) 3. LH - 11.53 MIU/ML הטווח בקופ"ח: FOLLICULAR PHASE : 1.8 - 12 (MIU/ML) (MID-CYCLE : 7.6 - 89 MIU/ML) (LUTEAL PHASE : 0.6 - 14 MIU/ML) (POST MENOPAUSAL : 5 - 62 MIU/ML) 4. PROGESTERONE - 0.76 NMOL/L הטווח בקופ"ח: (FOLLICULAR PHASE : <0.3-0.95 NMOL/L) (LUTEAL PHASE : 3.8 - 50.5 NMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <0.3-0.65 NMOL/L) 5. PROLACTIN - 209.25 6. TESTOSTERONE - 1.33 שתי בדיקות נוספות שנלקחו במקביל: 7. TSH - 1.11 8. FERRITIN - 34.4 השאלות שלי: 1. האם הבדיקות תקינות? 2. שאלתי העיקרית היא - האם יש נתון כזה או אחר בתוצאות הבדיקות של ביתי שעשוי להפריע לה להמשיך לגבוה? הבנתי שחוסר איזון הורמונלי עלול להפריע להמשך הגדילה לאחר קבלת המחזור. 3. אם יש בתוצאות הבדיקות משהו שעשויל הפריע לנערה להמשיך לגבוה - האם יש פתרון? 4. באם יש פתרון - מהו הפתרון האפשרי? 5. לפי מה שראיתי באתר קופ"ח נראה שתוצאות הפרמטר ESTRADIOL(E2), שיצא PMOL/L 108.35 - אינן מתאימות לשלב MID-CYCLE. האם זה תקין או לא? 2. PROGESTERONE שיצא - 0.76 NMOL/L - האם זה מתאים ליום השלישי לדימום הווסתי? תודה ענקית מראש על הסבלנות ועל הזמן המוקדש למענה! לימור

זו דרך לא טובה לנהל את בריאות הבת שלך. רופא ששולח את הבדיקות צריך להיות מומחה לנושא ולפי המצב ולפי נתונים נוספים על בריאות הנערה נתוני גרף המשקל והגובה וצילום כף יד, אפשר לענות לך על סיכויי גדילה לא ברור לי מדוע נלקחו בדיקות אלה. לגבי גדילה חלקן לא לעניין. אם לנערה יש מחזור. לאחר קבלת מחזורראשון, בנות נמוכות מוסיפות לגבהן עוד 4-6 ס"מ. הפרושים שלך לחלק מהבדיקות שגויים. LH FSH ESTRADIOL מתאימים לשלב המחזור בו היא הייתה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים