בדיקת חסר בהורמון גדילה - תיקון טעות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/10/2022 | 11:08 | מאת: רינת

תיקון טעות - הילד בן חמש וחודשיים גובהו 106 משקלו 16 ק"ג מעוניינת לדעת באיזה אחוזון הוא ממוקם? כמו כן, הבנתי מדבריך שאם התחזית הצפויה היא שבן לא יגיע לגובה 1.60 ניתן לקבל הורמון גדילה. שאלתי: האם בהתבסס על כך שילדי הגדולים התבגרו בגיל מוקדם ניתן לבדוק כבר עכשיו את הצפי לגובה של ילד בן 5 ובמידת הצורך לתת הורמון גדילה או שבגיל זה זה איננו רלוונטי? באם זה מוקדם מדי - מתי ניתן לראשונה להעריך את הגובה הסופי הצפוי? ובכלל - האם הורמון גדילה במצב שאין חסר הינו יעיל? רוב תודות

1) זו שגיאה להעריך נקודת גובה ומשקל בודדת. צריך לראות את כל קו המשקל והגובה. לשם כך יש לפנות לאחות בקופת החולים 2) תחזית גובה סופי לא ניתן לחשב לפני גיל עצמות 7 3) טעות נפוצה בציבור שהורמון גדילה ניתן לשיפור גובה במי שמיצר הורמון גדילה פחות מהנורמה הורמון גדילה נדרש כיוון שהוא בונה חלבון, בונה שריר ועצם, מפרק שומנים, בונה סוכר ואם הכל תקין גם גדילם לגובה. כדי לוודא שאין בעיה, בכל ילד וילדה, יש למדוד משקל וגובה פעם ב 6 חודשים. לפי ארגון הבריאות העולמי, מדידה זו מעידה על בריאות טובה ועוזרת לזהות מחלות בשלב מוקדם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים