וגם- אודה להבהרה נוספת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/10/2022 | 08:38 | מאת: דנה

קיבלה בדיקה להידרוקסי 17, LH ו - Androstenedione. אשמח לקבל תשובה ברורה - האם הבדיקות הללו בודקות את בלוטת יותרת הכליה או לא? תודה רבה

LH FSH ESTRADIOL בודקות את מנגנון ההתבגרות בבת ואינן בודקות כל דבר אחר 17 הידרוקסי פרוגסטרון ואנדרוסטנדיאון בודקים ביותרת הכיליה רק אחד מהפגמים שהוא חסר באנזים 21 הידרוקסילז. בחסר באנזים זה עולה יצור 17 הידרוקסי פרוגסטרון, אנדרוסטנדיאון הגורמים לקידום מהיר של גיל העצמות, יתכן גם ביצור מופחת של קורטיזול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים