בדיקת חסר בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/10/2022 | 12:44 | מאת: רינת

היי שואלת בנוגע לבני: גיל הילד: 5 וחודשיים גובהו - 106 משקלו - 116 גיל עצמות תואם על פי דברי אנדוקרינולוג ברצוני לשאול, לגבי הילד הזה ובאופן כללי, אילו נתונים צריך כדי לקבל הפניה לבדיקת רמות הורמון גדילה בילדים? הבנתי מעיון בפורום שלפעמים ילד גובה באופן תקין ולמרות זאת יש לו חסר. 1. איך אני יכולה לבדוק אם לילד שלי שיחסית נמוך לגילו אך קצב הגדילה שלו תקין + גיל עצמות תואם לגילו יש חוסר בהורמון גדילה? 2. בבדיקות כלליות שעשיתי לילד כשהיה בגיל 4 ועשרה חודשים: IGF-1 עמד על 95.62 NG/ML (טווח 15-200). חצי שנה קודם לכן התוצאה הייתה - 124.9 NG/ML (טווח 15-200). האם זה אומר בוודאות שאין חסר בהורמון גדילה? האם יש משמעות לירידה בתוצאה בין הבדיקה הראשונה לשנייה? 3. באם הילד לא עומד בקריטריונים לבדיקת הורמון גדילה מטעם קופת חולים אפשר לבדוק את זה באופן פרטי? 4. האם משקלו של הילד על פי הנתונים שציינתי נמוך מדי? באיזה אחוזון הוא ממוקם ביחס לגילו? תודה מראש

תשובות בגוף השאלות 1) גיל עצמות תואם על פי דברי אנדוקרינולוג תשובה: לפי זה לא נראה שיש לו בעיה הורמונלית 2)ברצוני לשאול, לגבי הילד הזה ובאופן כללי, אילו נתונים צריך כדי לקבל הפניה לבדיקת רמות הורמון גדילה בילדים? תשובה: אם הילד יורד באחוזון הגובה או אם הוא נמוך באופן קיצוני לעומת הוריו 3) הבנתי מעיון בפורום שלפעמים ילד גובה באופן תקין ולמרות זאת יש לו חסר. תשובה: ילד שגדל באופן תקין אין סיבה לבדוק לו הורמון גדילה 4. איך אני יכולה לבדוק אם לילד שלי שיחסית נמוך לגילו אך קצב הגדילה שלו תקין + גיל עצמות תואם לגילו יש חוסר בהורמון גדילה? תשובה: א) הוא לא נמוך לגילו הוא בתחום הנורמה בהחלט. ב) אין שום סיבה לבדוק לו הורמון גדילה 5) בבדיקות כלליות שעשיתי לילד כשהיה בגיל 4 ועשרה חודשים: IGF-1 עמד על 95.62 NG/ML (טווח 15-200). חצי שנה קודם לכן התוצאה הייתה - 124.9 NG/ML (טווח 15-200). האם זה אומר בוודאות שאין חסר בהורמון גדילה? תשובה : IGF אינו מדד טוב לחוסר בהורמון גדילה האם יש משמעות לירידה בתוצאה בין הבדיקה הראשונה לשנייה? תשובה: אין לזה משמעות. גם תזונה לא טובה יכולה להוריד את רמת ה IGF ויש עוד סיבות שאינן הורמון גדילה 6. באם הילד לא עומד בקריטריונים לבדיקת הורמון גדילה מטעם קופת חולים אפשר לבדוק את זה באופן פרטי? תשובה: זה לא קריטריונים של קופת חולים אלא קריטריונים בילאומיים כל העולם נוהג לפיהם. 4. האם משקלו של הילד על פי הנתונים שציינתי נמוך מדי? באיזה אחוזון הוא ממוקם ביחס לגילו? תשובה: טעית רשמת שמשקלו מעל 100 לכי לקופת חולים בתיק שלו רשומים כל נתוני הגדילה ויוציאו לך גרף של המשקל והגובה ותראי בדיוק את גדילתו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים