קפיצה בגיל עצמות לילדה בת 7

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/10/2022 | 11:41 | מאת: דנה

שלום הבת שלי בת שבע וחמישה חודשים צילום גיל עצמות שפוענח על ידי אנדוקרינולוג העלה שגיל העצמות שלה הינו שמונה שנים. לפני שבעה חודשים צילום כף יד שלה פוענח על ידי אותו אנדוקרינולוג והיה 7 שנים בלבד (כאשר הייתה בת 6+ 10 חודשים). בחצי שנה האחרונה נראה שיעור משמעותי בגבות וברגליים (שיעור בצבע שחור) קצב הגדילה תקין - 6.8 לדברי האנדוקרינולוג (גבהה בשנה האחרונה 5.7 ס"מ). גובהה כרגע 121.7 משקלה 126 שאלותי: 1. מחיפוש בפורום הבנתי שעשויה להיות בעיה ביותרת הכליה שגורמת לשיעור יתר. קיבלה בדיקה להידרוקסי 17, LH ו - Androstenedione. האם בדיקות אלה יכולות לתת תשובה על תקינות פעולת בלוטת יותרת הכליה? האם ישנה בדיקה מעמיקה יותר שמומלצת? 2. האם גובה 121.7 ומשקל 126 לילדה בת 7 וחמישה חודשים הוא תקין? האם כדאי לפנות לדיאטנית? לפי מחשבון BMI שמצאתי נראה שהיא בגבול העליון של הטווח התקין לגילה. 3. האם העלייה במשקל עשויה להיות הגורם לקפיצה בגיל העצמות? 4. אני גמרתי את הגביהה בגיל 12 וביתי הגדולה בגיל 12.5 בערך. גם אני וגם ביתי הגדולה היינו מהגבוהות ביותר בכיתה עד לסיום הגדילה. ביתי זו, בת השבע וחמישה חודשים, אינה גבוהה כלל יחסית לחברותיה וגיל העצמות שלה כבר עומד על 8 שנים. האם זה מדאיג? האם יתכן שתהיה נמוכה יותר ממני, מהאם? גובה אם - 157.5 גובה אב - 177.5 תודה רבה

26/10/2022 | 11:51 | מאת: דנה

שכחתי לציין שלמרות שגובהי 157.5 יש לי אחיות נמוכות מאוד - 1.46 ו - 1.50 אבי - הסב - 1.58 ומגיע ממשפחה נמוכה האם זה עשוי לגרום לכך שביתי תצא נמוכה יותר ממניל מרות שגובהו של בעלי 177.5?

גיל עצמות 8 בגיל 7 ו5 חודשים הוא תקין הבדיקות שהציע האנדוקרינולוג הן מספיקות בשלב זה עליה קיצונית במשקל יכולה לקדם את גיל העצמות כדאי ללכת לדיאטנית עם כל גרף המשקל וגרף הגובה. לא עם נקודה בודדת את מגזימה בחשיבות פער נורמלי בין הגיל לגיל העצמות. לאחר שיהיו תשובות בדיקת הדם תדוני עם האנדוקרינולוג על המשמעות ואם יש קשר לשעור

רק לאחר קבלת תשובות בדיקות הדם, דנים על סיכויי הגדילה. אם יש בעיה גובהה יכול להיות נמוך ממך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים