מעקב אנדו ושאלה לגבי טיפול עתידי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/10/2022 | 11:10 | מאת: אפרת

הי בני בן 4 נולד בגובה ומשקל נמוך על גבול העקומה התחתונה ) מעט מתחתיה( בגובה ובמשקל. עשו לו בדיקות שונות: אין לו צליאק, אין חסר בהורמון גדילה ואף יש כמות גדולה... וגיל עצמות כף יד מתחת למצופנ לגילו הכרונולוגי.. בשלב כלשהו הוא סטה מטה מהעקומה ושקלו טיפול בהורמונים אבל במעקב חצי שנה לאחר מכן הוא חזר לעקומה שלו. המליצו לי רק על מעקב כי הןא צומח לפי העקומה שלו, אבל הוא כל הזמן בסביבות 1.5-3% בעיקר בגובה.. אציין שאני ובעלי נמוכים ) 1.55 ו 1.70 בהתאמה( האם יש משהו לעשות בנידון כדי שיגבה יותר ולו במעט ולא ישאר קרוב לאחוזון התחתון?

נתונים אלה אינם מספיקים לייעוץ. אנדוקרינולוג ילדים צריך לראות את כל נתוני הגדילה שלו מהלידה עד היום. ואת כל בדיקות המעבדה שבוצעו. אם הנתונים מתאימים, ילד שהוא מתחת לאחוזון 3 יכול לקבל טיפול בהורמון גדילה.

27/10/2022 | 15:11 | מאת: אפרת

החל מהלידה הוא בעקומה התחתונה של האחוזונים ומתקדם בהתאם לעקומה זו ) למעט סטיה קלה מטה כשבהמשך חזר לגדול בהתאם לעקומה "שלו". בדיקות מעבדה תקינות למעט חסר בברזל ..

עליך לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים נתונים אלה אינם מספיקים כדי לענות לך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים