ילד בן שנתיים וחצי 11 חודשים נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/10/2022 | 22:24 | מאת: מוריה

ילד בן 2.11 ירד באחוזון הגובה במהלך השנתיים הראשונה, בגיל שנתיים היה 87 ס"מ וכיום הוא עומד על 92 ס"מ... מבחינת אחוזון המשקל הוא תקין ועומד על אחוזון 50 בערך... הילד נראה נמוך ביחס לילדים בגן! האם יש דאגה מבחינת הגובה? גובה 92 מתאים? תקין?

92 ס"מ הוא אחוזון 25 לגילו בגובה. כלומר 25% מבני גילו בגובה שלו או פחות. התאור נמוך ביחס לילדי הגן אינו מתאים. יש לעקוב אחר גובהו ומשקלו פעם ב 4 חודשים ולבדוק אם עדיין יש מגמת ירידה. בדרך כלל בגיל 3 מתיצבים על אחוזון קבוע

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים