מתן הורמון גדילה עבור תת משקל ומחזור במסת שריר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/10/2022 | 15:01 | מאת: עדידי

פרופסור שלום רב, מעוניין בדעתך לגבי ילד בן 8 - בשנתיים הראשונות לחייו היו מגוון בעיות, בין היתר ריפלוקס סמוי שלא זוהה ובעיות שינה שגם זוהו בשלב מאוחר (וגררו ניתוח שקדים). מבחינת גובה המצב פחות בעייתי לעומת העבר - הוא עלה מאחוזון 7-8 ל10-12. (יש לציין ששני ההורים מעל אחוזון 80).הבעיה הבולטת היא מבחינת משקל ומסה - המשקל באחוזון 3, ומעבר למספר עצמו, הגוף של הילד נראה כמו גוף של תינוק. אחותו בת ה4 חזקה ממנו. הוא דקיק ושברירי, כולו עצמות. הדבר בא לידי ביטוי פיזי גם ביום יום - הוא מאוד חלש, ומתעייף מהר, בעיקר קשה לו סביב כל מה שקשור לחוזק בזרועות ובכתפיים. יש לציין שלשני ההורים מבנה גוף גדול יחסית, כך שהפער מיתר בני המשפחה בולט מאוד. על אף העלות, חשבנו על כיוון של מתן הורמון גדילה באופן פרטי. השאלה שלי היא קודם כל האם זה משהו שיכול לשנות ולעזור לו, ואם כן - האם ניתן לקבל מרשם עבור המטרה הזו. תודה

מתן הורמון גדילה כאשר אין חוסר והגובה מעל אחוזון 3 הוא לא חוקי. כאשר הורמון הגדילה ניתן לספורטאים לא ראו שיפור בתפקוד השרירים. הורמון הגדילה אינו גורם בדרך כךך לעליה במשקל. אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק את כל הנתונים שלו, את גרף המשקל והגובה, בדיקות דם מכוונות והרכב תזונתו ועוד לפני שניתן לתת חוות דעת.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים