האם להמשיך מעקב כשהילד סובל?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/09/2022 | 14:28 | מאת: דנית

בני בן 10 וחצי. גובה 1.38 אחוזון 30.. משקל 34 אחוזון 50. אנחנו במעקב אנדוקרינולוגי בשל גיל עצמות מתקדם. בגיל 8 וחצי גיל העצמות היה 10 (לציין שהרופאה לא בדקה בעצמה אלא מדובר בפירוש של הרדילוג). בשנתיים האחרונות הילד שומר על אחוזון הגובה (30) והמשקל (50). ההורים בגובה 1.74 ו1.63. מבחינת התבגרות מינית, לפי הבדיקה שנערכה השבוע על ידי הרופאה - נמצא במצב של טרום התבגרות מינית (אין שיעור או גדילה של איבר המין). אציין גם שאין עדיין ריח מבית השחי. הילד סובל בבדיקות, נבוך מאוד ומבויש. אני מנסה להבין מה יתן לנו מעקב - אם תהיה התבגרות מינית כעת (התור הבא לקראת גיל 11), הרי שמדובר בגיל תקין לחלוטין להתבגרות. הרופאה אומרת שבגלל גיל העצמות המתקדם, יתכן שיתרחש מעבר מהיר בין שלבי ההתבגרות השונים, מה שיצריך שימוש בזריקות לעיכוב ההתבגרות. אני לא בטוחה שזה מצדיק את הסבל של הילד, שבוכה בדמעות לפני ואחרי הבדיקה. ובאופן כללי, אני רוצה לאפשר לו התבגרות מינית פשוטה, בלי מעקב לא נעים. מה דעתך? תודה רבה.

אם גיל העצמות מתקדם ואין הגדלה של האשכים והרופאה אומרת שאין התבגרות, לא בודקים את הורמוני ההתבגרות אלא הורמוני יותרת הכילה. הסתכלות על האשכים במצב זה אינה מאבחנת דבר. בודקים ANDROSTENDIONE , DHEAS 17-הידרוקסי פרוגסטרון בשלב ראשון. אטם להבדק עדיף על ידי אנדוקרינולוג גבר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים