סוכרת נעורים, הורמון גדילה נמוך, גדילה תקינה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/09/2022 | 20:43 | מאת: רועי

שלום רב, בני בן 10, מאובחן מזה כשנתיים עם סוכרת נעורים. במהלך השנתיים האלו, בדיקות דם כל 3-4 חודשים, מראות ערכי IGF-1 נמוכים (בערך 90) וערכי HGH נמוכים גם כן (פחות מ 0.1 מיקרוגרם/L). עם זאת, גדילה תקינה, שומר על האחוזון שלו (שגבוה בפני עצמו - בערך 92, להורים לא גבוהים בכלל). יש לציין סוכרת מאוזנת ע"י תזונה דלת פחמימות ועתירת חלבונים, תנגודת אינסולין קלה (ערכי אינסולין מעל המקסימום). כיצד יתכן שלמרות חוסר בהורמון הגדילה - הוא גדל באופן תקין? והאם עלינו לדאוג ולבקש מבחן הורמון גדילה? בתודה מראש, רועי

בדיקות בודדות של הורמון גדילה ו IGF מקובל בעולם שאין להם ערך אבחנתי. אם הנער גדל באופן עקבי על אחוזון גבוה, אינני רואה סיבה לטיפול בהורמון גדילה. ילד שגדל באופן עקבי על אחוזון גבוה, לא סביר שחסר לו הורמון גדילה. טיפול זה , עד כמה שאני מבין, אינו מתאים לסטנדרטים בינלאומיים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים