עקומת גדילה המטופלים בהורמון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/09/2022 | 16:28 | מאת: אורית

שלום פרופ ביתי מטופלת בהורמון גדילה כתוצאה מחוסר .התחילה בגיל 10. שנתיים ראשונות עברה טיפול משולב דקפפטיל ונורדיטרופין. שאלות : האם ניתן להשתמש בעקומת גדילה של משרד הבריאות למטופלים בהורמון גדילה . 2. האם הילדה תגדל יותר מאשר בטיפול שהיה משולב כי בשנה השניה של הטיפול המשולב הייתה האטה בצמיחה לגובה . כיום הילדה בת 12.4 והתחילו ניצני שעדיין

1) לא קבלתי הסבר מדוע בגיל 10 החלה טיפול בדקאפפטיל. האם היו לה אז ניצני שדיים? לא ידוע לי מה היה שיא הורמון גדילה שלפיו קבעו חוסר בהורמון גדילה 2) אין גרף מיוחד של מטופלי הורמון גדילה. משתמשים בגרף הרגיל. תוך טיפול בהורמון גדילה צב הגדילה צריך לעלות ועולים באחוזון הגובה. 3) אינני יכול לענות לשאלה הזו. מכיוון שלא ברור לי אם היו סימני לה סימנימהתבגרות בתחילת הטיפול בהורמון גדילה.גם אינני יודע מה מידת ההאטה בגדילה. כמה גדלה בשנה ראשונה? כמה גדלה בשנה שניה? ככל שחוסר בהורמון גדילה גדול יותר, הירידה בקצב הגדילה בשנה השניה קטן יותר. מחליטים על הפסקת הדקאפפטיל לפי גיל העצמות. אם קצב הגדילה ירד מאד תוך טיפול בדקאפפטיל דנים אם להפסיק אותו. כאשר יש תהליך התבגרות, קצב הגדילה עולה

22/09/2022 | 23:04 | מאת: אורית

תודה רבה על תשובתך . היא התחילה טיפול משולב כי היו לה התחלת סימני התבגרות של ניצני שדיים. נקבע לה חוסר בהורמון גדילה כי ערכו לה פעמיים את הבדיקה של הרגישות והשיא היה כאשר בהורמון הגיע ל 4 . בשנה הראשונה גדלה בקצב של 9סמ ובשנה השניה גדלהה 5סמ לכן הופסק הטיפול בדקפפטיל. גיל ההפסקה הוא גיל 12 שנים וכרגע לוקחת רק בהורמון גדילה

בסדר גמור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים