הורמון גדילה לילד בן 12.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/09/2022 | 17:04 | מאת: יוסי

שלום הבן שלי בן 12.5 וגובהו 137.5 סמ והוא נמצא באחוזון 2 מלפני חודש ימים התחיל טיפול של הורמון גדילה לפני כן תמיד היה באחוזון 5 ורק בחצי שנה האחרונה שהוא גבה רק חצי סמ בחצי שנה ירד לאחוזון 2 ובעקבות כך קבלנו אישור להורמון גדילה אציין שלפי טסטים שנעשו אין לו חסר בהורמון גדילה השאלה: האם צריך לצפות שהשימוש בהורמון גדילה יסייע לגבוה קצת מעל ממוצע הצמיחה כבר בחצי שנה הראשונה מתחילת הטיפול? אם אחרי חצי שנה רואים שהוא לא צמח מעל הקצב הממוצע האם להפסיק את הטיפול למרות שאין לו תופעות לוואי או שאם התחלנו אז כבר להמשיך עם הורמון הגדילה לעוד 4-5 שנים לפחות עד גיל 17 בערך?

כפי. שכתבת, אין לו חוסר בהורמון גדילה. אין לי שום מושג האם נעשו מספיק בדיקות כדי לחפש סיבות אחרות לירידה בקצב הגדילה ב-6 החודשים הראשונים קצב הגדילה צריך לעלות לפחות ב 20% מעל קצב הגדילה ללא טיפול. ההחלטה על המשך הטיפול היא לפי קצב הגדילה, גיל העצמות ורמות IGF על ידי הרופא\ה המטפלים בו. צפוי בשנה ראשונה של הטיפול שקצה הגדילה יהיה בסביבות 8-8.5 ס"מ\שנה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים