שאלה בנושא גובה ןצילום כף יד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/09/2022 | 16:35 | מאת: איריס

פרופ שלום! לפי תשובתך אנדרוקרינולוג יכול לדעת גובה סופי של ילד. בתשותך כתבת שיש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון . 1. אודה לתשובתך מה עוד צריך לקחת בחשבון בכדי לשער גובה סופי. 2. הרופאה עשתה חישוב לפי צילום כף יד וכתבה כי התחזית היא שבתי תהיה סביב גובה 1.54 לפי הגנטיקה האם זה סופי? אציין כי אני 1.53 ובעלי 1.80

1) חשוב לדעת את קצב התקדמות גיל העצמות האם הוא מתקדם במהירות. אם כן סיכוי שלא יגיע לגובה המחושב 2)אם קצב ההתבגרות מהיר, סיכוי שלא יגיעו לגובה המחושב. מחישוב נקודתי אחד, בלי להכיר את גרף המשקל והגובה ואת התקדמות גיל העצמות. אין בטחון בחישובים לרופאה שלך יש יותר נתונים מאשר לי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים