האם כשחלק מסוים בגוף נפגעת צמחיתו, זה משפיע גם על שאר חלקי הגוף?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/09/2022 | 20:58 | מאת: בלחלח

שלום, יש לי שאלה שמעסיקה אותי ואשמח לעזרתכם. אם מישהו נפגעה צמחיתו לגובה בחלקים כמו גב ורגליים מנשיאת והרמת משאות כבדים לא בצורה נכונה הרבה בחלק מתקופת הצמיחה או סתם מכל מיני סיבות שלא הגיע למלוא הפוטניצאל שלו בחלקים אלה של הגוף, האם כפות הרגליים ואורכן והידיים, האצבעות ואורכן כן יגיעו לגודלן המקסימלי או ש״מתאימים״ את עצמם מבחינת פרופורציות לגוף? האם כך למעשה אפשר לדעת אם אני (או כל אדם אחר) יכלתי לגבוה עוד? ברור לי שיש אנשים מאוד גובהים עם רגליים, ידיים ואצבעות קצרות ולהפך, אך אצל מרבית האנשים, ממי שאני מכיר, הגובה מותאם אליהם בצורה כזו או אחרת ולכן אני שואל. תודה מראש

תשובות בגוף השאלה 1)אם מישהו נפגעה צמחיתו לגובה בחלקים כמו גב ורגליים מנשיאת והרמת משאות כבדים לא בצורה נכונה הרבה בחלק מתקופת הצמיחה או סתם מכל מיני סיבות שלא הגיע למלוא הפוטניצאל שלו בחלקים אלה של הגוף, האם כפות הרגליים ואורכן והידיים, האצבעות ואורכן כן יגיעו לגודלן המקסימלי או ש״מתאימים״ את עצמם מבחינת פרופורציות לגוף? תשובה: ממש לא על כל האפשרויות שאתה מעלה 2) האם כך למעשה אפשר לדעת אם אני (או כל אדם אחר) יכלתי לגבוה עוד? ברור לי שיש אנשים מאוד גובהים עם רגליים, ידיים ואצבעות קצרות ולהפך, אך אצל מרבית האנשים, ממי שאני מכיר, הגובה מותאם אליהם בצורה כזו או אחרת ולכן אני שואל 2) תאוריות שגויות שאינן קשורות למציאות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים