בירור אנדוקרינולוגי לילד בן 11

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/09/2022 | 14:15 | מאת: NOT_FOUND

שלום בן 11 בגובה 1.36 מגיל שנה עד 5 ירד מאחוזון 50 ל10 ומאז שומר על אותו אחוזון. הינו במעקב מגיל 7 .לטענצתה מאחר ששומר על סביבת האחוזון יש רק צורך במעקב. ביולי עשינו צילום כף יד שמתאים לגיל 10. הרופאה אמרה שסומכת על הפענוח של הצילום ולדעתה צריך רק מעקב כי גם בבדיקה גופנית לא רואה התבגרות. האם אכן אפשר לחכות? או כדאי ללכת לאנדו נוסף שיבדוק את נצילום בעצמו? כמוכ אשמח לדעת האם יתכן במשפחה(אבא 1.88 אמא 1.64) 2 ילדים נמוכים ו2 גבוהים למרות שכולם תחת אותה תזונה והרגלים? תודה רבה! תודה רבה

תשובה בגוף השאלות: 1)בן 11 בגובה 1.36 מגיל שנה עד 5 ירד מאחוזון 50 ל10 ומאז שומר על אותו אחוזון. הינו במעקב מגיל 7 .לטענתה מאחר ששומר על סביבת האחוזון יש רק צורך במעקב. תשובה: א) התיחסות לגובה בלבד בלי התחשבות בגרף המשקל היא שגיאה רצינית. ב) במקרה כזה אני מבצע בדיקת דם אחת למניעת הפתעות 2)ביולי עשינו צילום כף יד שמתאים לגיל 10. תשובה: באופן נורמלי, גיל עצמות בגיל זה יכול להיות שנה מעל או שנה מתחת לגיל 3) הרופאה אמרה שסומכת על הפענוח של הצילום תשובה: כל האנדוקרינולוגים המקצועיים קוראים את גיל העצמות בעצמם ואינם סומכים על תשובת המכון ולדעתה צריך רק מעקב כי גם בבדיקה גופנית לא רואה התבגרות. תשובה: נורמלי שהתבגרות תופיע רק בגיל 13.5 5) האם אכן אפשר לחכות? או כדאי ללכת לאנדו נוסף שיבדוק את נצילום בעצמו? תשובה: חוות דעת נוספת מגרשת דאגות 6)כמוכ אשמח לדעת האם יתכן במשפחה(אבא 1.88 אמא 1.64) 2 ילדים נמוכים ו2 גבוהים למרות שכולם תחת אותה תזונה והרגלים? תשובה: יתכן יש לי לא מעט משפחות כאלה. האיגודים האנדוקרינים ממליצים ברור אם אחוזון הילד רחוק מאחוזון ההורים

07/09/2022 | 07:32 | מאת: NOT_FOUND

תודה רבה!

בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים