שאלות כלליות בנשא התפתחות אצל בנות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/09/2022 | 08:15 | מאת: אור

פרופ שלום, ברשותך יש לי 2 שאלות: שאלה 1: אודה לך אם תסביר לי לגבי צילום כף יד גיל עצמות האם כאשר יש ילדה כמעט בת 10 אבל גיל עצמות 11 האם גיל העצמות ממשיך לעלות כל חודש אן נגיד אם הילדה מגיעה לגיל 10.5 גיל העצות יכול גם להישאר אותו הדבר כמו צילום שנעשה 8 חודשים לפני? שאלה 2 האם זה נכון שכאשר מגיעים לגיל עצמות 12 בדיוק הווסת מגיעה או שזה גם יכול להיות גיל עצמות 12.5 או 13 ?

תשובה בגוף השאלות שאלה 1: אודה לך אם תסביר לי לגבי צילום כף יד גיל עצמות האם כאשר יש ילדה כמעט בת 10 אבל גיל עצמות 11 האם גיל העצמות ממשיך לעלות כל חודש אן נגיד אם הילדה מגיעה לגיל 10.5 גיל העצות יכול גם להישאר אותו הדבר כמו צילום שנעשה 8 חודשים לפני? תשובה: אם גיל העצמות ללא שינוי, סביר שאחת התשובות שגויה שאלה 2 האם זה נכון שכאשר מגיעים לגיל עצמות 12 בדיוק הווסת מגיעה או שזה גם יכול להיות גיל עצמות 12.5 או 13 ? תשובה: אין שום גיל עצמות מדוייק שמנבא מתי יופיע מחזור בכל ספרי האנדוקרינולוגיה כתוב שלא ניתן לחשב מתי יגיע מחזור ראשון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים