בת 9- התבגרות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/08/2022 | 15:09 | מאת: NOT_FOUND

שלום בת 9. עם ניצני שדיים. גובה 1.26 בגילאין קטנים היה לה ירידה באחוזונים אץ מאז שומרת על אחוזון סביב 9-10 בפענוח גיל העצמות מתאים לגיל 7 ו10 חודשים. הרופאה בקופה אמרה להמתין 4 חודדים ואולי לשקול עיכוב התפתחות. להלן תןצאות ב.דם שנתנה: פרולקטין 93 Tsh 2.3 Ft4 15.4 Lh 0.9 Fsh 7 Dhea-s קטן מ-0.41 IGF-1 162 crp קטן מ-0.5 מציינת שגם השמינה לאחרונה בעלי 1.87 ואני 1.60 האם לאןר התוצאות ניתם לחכות לתור אצח הרופאה?? מה כדאי לעשות במקרה שלה?

ממש לא נכון!! התבגרות מוקדמת היא הופעת ניצני שדיים לפני גיל 8. תחילת התבגרות לאחר מכן היא בזמן ולא מוקדמת. כדי להחליט צריך לראות גם את כל גרף המשקל ואת כל גרף הגובה. אפשר בהחלט לחכות לביקור הבא אצל הרופאה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים