פגיעה בגדילה בעקבות התעוררות מרובה בלילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/08/2022 | 11:21 | מאת: מאי

שלום רב, אתחיל ברקע שאני (האמא) בגובה 1.48 , בעלי בגובה 1.72. יש לנו ילד בן כמעט 5 בגובה 98 ס"מ , אחוזון נמוך מאוד, המליצו לנו לבדוק לו הורמון גדילה בגיל 7. השאלה שלי, היא לגבי אחיו, בן 1.1 בגובה 69 ס"מ. (מתחת לאחוזונים) ובמשקל 7.4 ק"ג. הוא אוכל הכל ומגוון וינק הנקה מלאה עד גיל 6 חודשים , אז התחיל לשלב גם מוצקים. כיום הוא עדין בשילוב מוצקים והנקה. אני עובדת כך שיוצא שרוב ההנקה מתרחשת בלילות, הוא עדין קם בממוצע 3-4 פעמים בלילה בשביל לינוק ולא מוכן להירגע בשום דרך אחרת. הניסיון היחידי שלי בנושא הינו אחיו הגדול , שאותו לא הנקתי , וישן לילות שלמים כבר החל מגיל 3 חודשים. כאמור, בגלל הרקע שלנו , אני לא מצפה שהוא יהיה 2 מטר אך כן מתחיל להלחיץ אותי שהוא עד כדי כך קטן. אני יודעת שהורמון הגדילה מופרש בלילה , ולכן רוצה לשאול האם ההמשך הנקה בגילו היא בכלל לטובתו ? אני חוששת שהתעוררות המרובה בלילה והדלקת האור בכל פעם פוגעת בהפרשת ההורמון ובגדילה. תודה רבה על העזרה.

1) הורמון גדילה מופרש גם ביום וגם בלילה. בלילה השיאים יותר גבוהים 2) אף אחד לא הוכיח עד היום את הקשר בין משך השינה לגדילה. כך שאין ההנקה בלילה מפריעה לגדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים