התפתחות אצל ילדות - סימנים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/08/2022 | 20:34 | מאת: גליה

פרופ שלום בבדיקת התפתחות שיגרתית שעשתה בתי כמעט בת 10 ציינה הרופאה שגיל ההתבגרות מתחיל . יש לה שיער ערווהוניצני שדיים ממש ממש קטנים שכמעט ולא בולט . האם זה אומר שתוך 20 חודש הווסת תגיע ? האם יש קשר גנטי לגיל שהאם קיבלה ווסת? גובהה הוא 1.38 האם זה נמוך לתחילת גיל ההתבגרות?

1) לא קיים בעולם חישוב מתי תופיע הווסת הראשונה 2) אין קשר ממש לגיל. יש משפחות בהן ההתבגרות מוקדמת , אבל רק בחלק מהן 3) תחזית הגובה הסופי מחושבת לפי גיל העצמות. בלי קביעת גיל העצמות בצילום, אין אפשרות להתיחס לגובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים