שאלה בנושא התפתחות וקבלת ווסת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/08/2022 | 22:29 | מאת: גליה

פרופ שלופ בתי בת 9 ו-10 חודשים לאחרונה הלי ניצני שד קצת לצאת שערות ערווה וממש קצת בית שחי גובה 1.38 האם זה מעיד קל מחזור מתקרב ? האם צריך לעשות בדיקות ?

לאחר גיל 8 הופעת התבגרות היא נורמלית. הופעת מחזור תלויה במהירות התקדמות ההתבגרות. יש בנות שהמחזור מופיע כעבור 3.5 שנים ויש בנות אחרי שנתיים. תחזית גובה מבצעים לפי גיל העצמות. כל ילד וילדה צריכים מדידת משקל וגובה פעם ב 6 חודשים ולפי התקדמותם יודעים אם יש צורך בבדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים