צמיחת גבות בילדה קטנה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/08/2022 | 18:55 | מאת: מיכל

שלום רציתי לשאול לגבי ילדה בת 7 ושלושה חודשים שמאז גיל 6.5 בערך הגבות שלה צומחות באופן עקבי והפכו למלאות הרבה יותר - האם זה עשוי להעיד שהיא מתחילה להתבגר? האם כדאי לעשות בדיקות כלשהן? אציין שאצל אחותה הגדולה החל שיעור ערווה בגיל צעיר יחסית. תודה מראש.

1) צמיחת גבות אין לה כל קשר להתבגרות 2) התבגרות בילדה פירושה צמיחת שדיים ואין לה כל קשר לשעור מיני 3) שיעור מיני פירושו צמיחת שער באיזור הערווה- שעור זה מקורו בבלוטת יותרת הכיליה ולא בהתבגרות המינית. כדאי להבדק על ידי אנדוקרינולוג ילדים, אם כח ספק רב אם אין כל סימן אחר, האם זה קשור להורמונים. בלי בדיקת הילדה לא סביר לנחש

17/08/2022 | 15:58 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך המפורטת הילדה אכן נבדקה על ידי אנדוקרינולוג ילדים ואין לה כל סימני התבגרות אחרים האנדוקרינולוג אכן סבר כי צמיחת הגבות אינה מהווה סימן להתבגרות, אך אני לא הייתי רגועה ורציתי לקבל חוות דעת נוספת. אז לפי דבריך כל עוד אין סימני התבגרות אחרים ניתן להתעלם מצמיחת הגבות של הילדה? שוב תודה על ההיענות המהירה

כבר עניתי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים