התייעצות- בת 11.5- קומה נמוכה- קבלת מחזןר- הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/08/2022 | 18:12 | מאת: מאיה

היי בתי בת 11.5 ,גובה 1.35 קיבלה מחזור לפני חודשיים. גיל עצמות 13. בהתאם לנתונים אלו חזה האנדוקרינולוג גובה סופי של 1.41 . הוא שלח אותנו לבדיקות דם מקיפות והכל הגיע תקין. בהמשך לכך המליץ לא לפספס את חלון ההזדמנויות של השנה שנותרה לה לגדול ולתת הורמון גדילה ואכן לפני יומיים התחלנו בטיפול. *מציינת שמעולם לא ביצענו טסטים להורמון ולטענת האנדוקרינולוג אין טעם לבצע אותם עכשיו שכן חבל על הזמן ועל פי ההתוויות זכאית לקבלת ההורמון- אבחנה של קומה נמוכה. שאלותי הן: 1. האם היית ממליץ אותו דבר? 2. במידה וכן בכמה ההורמון יכול לעזור בשלב הזה? 3. האם כשאתם חוזים גובה לפי כל הנתונים, רמת החיזוי היא מדויקת או שיש מקרים שהילד צומח יותר מהתחזית?

1) אם תחזית הגובה הסופי היא מתחת ל 150ס"מ בדרך כלל מאשרים טיפול בהורמון גדילה 2) התוספת לגובה תלויה במידת התקדמות ההתבגרות וגיל העצמות. לאנדוקרינולוג שלך יש נתוני גדילה, התבגרות, בדיקות ולי אין שום נתונים כאלה, לכן אין לי מידע זה. 3) תחזית הגובה הסופי היא נתון סטטיסטי ולכן מקבלים תחזית ממוצעת שיש לה תחום שגיאה מעל ומתחת לתחזית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים