נפח אשכים עפ בדיקה אחרונה לפני 3 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/08/2022 | 09:14 | מאת: דורית

תודה רבה על תשובתך , נפח אשכים 3.5 סמ״ק אם אינני טועה. אנדוקרינולוגית אמרה שלפי נפח האשכים טרם החל גדילה , אך שלחה אותנו לבדיקות דם שרשמתי קודם. התוצאה החריגה של בדיקת SHBG לא מדאיגה ? אם אכן בדיקות דם שניתנו מיותרות , מדוע לבצען תודה לך מראש

אם נפח אשכים 3.5 סמ"ק פירושו שעדיין לא החלה התבגרות. רק כאשר יש תהליך התבגרות ואין כל בעיה אחרת קצב הגדילה עולה ויש שיפור באחוזון הגובה. זאת מכיוון שבתהליך התבגרות האשכים מיצרים טסטוסטרון. הטסטוסטרון גורם להעלאת רמת הורמון גדילה . הורמון הגדילה והטסטוסטרון גורמים להאצת הגדילה. מבחינתי, להערכת תהליך ההתבגרות אני צריך את הבדיקות: LH FSH TSTOSTERONE

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים