מעקב גדילה / התפתחות לילד בן 13.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/08/2022 | 09:54 | מאת: מעקב גדילה

שלום פרופ׳ צדיק , בני בן 13.5 גובה 148 ככל הנראה התפתחות מאוחרת במעקב אנדוקרינולוג בצענו בדיקת כף יד תוצאותיה גיל עצמות צעיר בשנה וחצי נתבקשנו לבצע בדיקות דם בנוסף בדיקה אחת בחריגה . אודה לחוות דעתך Fsh-3.36 Lh-2.87 Testosterone-4.08 טווח נורמה (13-63)SHBG-173.20 Free Testosterone-0.02 מציינת שאנו בקופח מאוחדת . האם יש מקום לדאגה ? תודה רבה לך

"ככל הנראה התפתחות מאוחרת"-זה לא מידע.צריך לדעת מה נפח האשכים כדי לדעת אם התבגרותו גבולית מאוחרת. לפי LH FSH TESTOSTERONEקרוב לוודאי שעדיין לא החל להתבגר או שהוא בתחילת ההתבגרות. חשובה לי דרגת התבגרותו לפי נפח האשכים. הבדיקות האחרות מבחינתי מיותרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים