התפתחות מוקדמת לבת חמש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/07/2022 | 16:04 | מאת: אמליה

צהריים טובים. ביתי המתוקה, בת החמש, היא ילדה גבוהה, יחסית לשאר בני ובנות גילה בגן. מאז שנולדה, היתה כזו. כיום היא 118 סמ ושוקלת 24 קילו. מידת הנעלים שלה 33...איני מודאגת מהמספרים...היא אינה ילדה שמנה ולא אכלנית...היא יפייפיה, חיונית תמיד, חייכנית וחברה נהדרת לסובביה. בשל הפערים הגדולים מבני גילה, במיוחד במידות הבגדים והנעלים, עקבתי אחר השיעור שלה בגוף, באחת הפעמים במקלחת.. שמתי לב שגל בבית השחי יש פלומת שיער בלונדינית, גם בגב וכמו כן, גם באיבר המין. בכל באיברין השיער המופיע הוא בלונדיני. ביתי גם היא בהירה ובלונדינית. האם בשל צמיחת השערות הנ"ל וכמובן היותה גבוהה מאוד, המחזור עלול להופיע בגילאי הביהס היסודי המוקדם? אנחנו לפני צילום כף יד ובדיקת גיל עצמות, פשוט קיבלנו תאריך לאחר חופשת הקיץ ואני מודה שאני מודאגת קצת. תודה רבה מראש ושבת שלום.

התכוונת כנראה להתבגרות מוקדמת. קיימות שתי תופעות: 1) התבגרות מוקדמת היא צמיחת שדיים ואין לה 2) הופעת שעור מיני הוא מערכת אחרת מבלוטת יותרת הכיליה. השעור בדרך כלל הוא שחור וגס. ולה יש פלומה עדינה. אם זו פלומה עדינה, אין לכך כל חשיבות ואין לה קשר להתבגרות. חשוב שרופא יבדוק אותה לוודא את סוג השיער

04/08/2022 | 12:24 | מאת: אמליה

האם רופא משפחה רגיל צריך לבדוק או אנדוקרינולוג?

פנהי לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים