הורמון גדילה נמוך למבוגר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/07/2022 | 20:20 | מאת: טל

כרגע יש לי מחסור בהורמון גדילה לאחר ניתוח בהיפופיזה (בדיקה אחרונה הראה 1.13 ,שנה לאחר הניתוח). האם יש סיכון בלקיחת הורמון גדילה במצב כזה? אני סובל מהרבה תופעות שקשורות בנושא (השמנה למרות תפריט שירדתי איתו 50 קילו לפני הניתוח) , עייפות, חוסר יכולת להעלות מסת שריר (מתאמן 3 פעמים בשבוע ) ועוד ... בנוסף הרופאה חושבת שיש לי מחסור בADH בגלל השתנה מרובה וצימאון תמידי

יש צורך לבדוק את כל ההורמונים של ההיפופיזה. חיוני לבדוק את ציר ה ACTH קורטיזול. אם יש קורטיול נמוך מסוכן לא לטפל כנראה שבדקו לך הורמון גדילה בבדיקה בודדת בבוקר, זה לא מספיק, זה לא אבחנתי פנה בהקדם לאנדוקרינולוג לברור המצב, לביצוע הבדיקות המתאימות. אנדוקרינולוג יבדוק האם מגיע לך כעת טיפול בהורמון גדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים