קומה נמוכה אצל הילד.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/07/2022 | 13:17 | מאת: טלי

ביתי בת 6 נפגעה מcmv מולד ובעקבות כך לקויית שמיעה חד צידית, הגובה שלך יחסית נמוך לבני גילה. אני אוסיף ואציין שהיא בקושי אוכלת אוכל מזין, ערכנו לה מספר פעמים בדיקות דם ויצא תקין. כשהיינו אצל הדיאטנית היא אמרה שהיא עולה במשקל כמו שצריך מלבד הגובה. בעלי גובה 1.63 אני 1.59 עשינו לה צילום עצמות כף יד ולהלן התוצאות: צילום כף יד שמאל לגיל העצמות עפ"י אטלס גרויליך ופייל: נקבה גיל עצמות מתאים ל- 6 שנים 10 חודשים גיל כרונולוגי 5 שנים 10 חודשים סטיית תקן לגיל 9.8 חודשים נמצא בטווח 3.1 סטיות התקן מהממוצע. מזה אומר?

ככל שגיל העצמות גבוה יותר הגובה הסופי נמוך יותר בלי לראות את כל גרף הגדילה לגובה והעליה במשקל מלידהלא ניתן לאמר הרבה. כדאי לפנות לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים