בירור גובה נער בן 14

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/07/2022 | 21:20 | מאת: דנה

בני בן 14 וחודשיים במעקב אנדוקרינולוגי כמה שנים. גובהו כרגע 1.54. במהלך השנה האחרונה גבה 4 סנטימטרים, יש מעט שיעור מיני אבל לדברי האנדוקרינולוג נמצא בשלב התחלתי של ההתבגרות המינית. בצילום כף יד מהשבוע האחרון גיל העצמות 14 (לפי הפיענוח של המכון לא של האנדוקרינולוג). במהלך השנים הוא שמר על אחוזון 25-30 ובשנה האחרונה ירד. גובהי 1.60 ובעלי1.88. שאלתי היא האם יש מה לעשות כאשר יורדים באחוזון בגיל זה? האם גיל עצמות 14 לא מעיד על שלב מתקדם בהתפתחות המינית ואם כן איך יתכן שהילד לא גבה כמעט בכלל? ומה לגבי הפוטנציאל הגנטי שלו?

1) קובע את דרגת ההתבגרות, נפח האשכים ולא השיעור 2) לא תמיד יש קשר בין דרגת ההתבגרות לגיל עצמות. אם גיל העצמות מתקדם מעל הצפוי , יש לבדוק הפרש/ת הורמונים מיותרת הכיליה. 3) כאשר הנער לפני התבגרות ממשית, קצב הגדילה יורד. כאשר מתקדמת ההתבגרות חל שינוי מגמה וקצב הגדילה עולה. 4) את גיל העצמות צריך לקבוע האנדוקרינולוג. אינני מחליט אף פעם לפי פירוש המכון. עלי לראות את הצילומים עצמם. 5) אני חוזר על ההסבר: לפני ההתבגרות ככל שהגיל גבוה יותר, קצב הגדילה ואחוזון הגובה יורדים. כאשר ההתבגרות מתקדמת קצב הגדילה והאחוזון עולים. לעיתים לתיקון מצב זה אכשר ההתבגרות מאחרת , מקדמים את ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים