הערכת גדילה לפי צילום עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/07/2022 | 13:52 | מאת: לאה

שלום רב, ילדה בת 10 וחצי בגיל עצמות שמתאים ל12 שנים גובה נוכחי 1.41 כמה נשאר לגבוה?

המשך הגדילה תלוי בקצב ההתבגרות ובסיבה לקידום גיל העצמות. על כן הערכת הגדילה שונה ממטופל אחד לשני. אם ההתבגרות מהירה, גיל העצמות יואץ והגובה הסופי יהיה נמוך מהחישוב הרגיל. אם יש בעיה ביותרת הכיליה ורמת ההורמון 17 הידרוקסי פרוגסטרון גבוהה, גם אז הגובה הסופי יהיה קטן מהתחזית הרגילה. לכן בלי להכיר את כל הנתונים, לא יהיה זה נכון לנבא את הגובה הסופי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים