צילום כף יד וקומה נמוכה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/06/2022 | 12:40 | מאת: נטלי

היי, בעקבות זיהוי קומה נמוכה של בתי, ביצענו בדיקות דם כלליות (כולל צליאק) והכל תקין, אין חסר בכלום. אציין כי תמיד הייתה נמוכה, אך ככל שמתבגרת, הפער בינה לבני גילה עולה. גובהה: 109 ס"מ ושוקלת 16 קילו. ביצענו צילום כף יד שמאל ולהלן התוצאות: גיל עצמות 4 שנים ושני חודשים גיל כרונולוגי 5 שנים ו-10 חודשים סטיית תקן לגיל 8.9 חודשים נמצאת בטווח 2.2 סטיות תקן מהנורמה. גובהי: 1.60 ובן זוגי: 1.81 הרופאה אומרת שזה תקין, האם לדעתך נדרש בירור נוסף?

כתבת: "ביצענו בדיקות דם כלליות (כולל צליאק) והכל תקין, אין חסר בכלום." ואת שואלת האם נדרש ברור נוסף. אינני יודע מה בדקו, איך אני צריך לדעת האם יש משהו להוסיף? אם את רוצה חוות דעת נוספת פונים לאנדוקרינולוג נוסף עאם כל נתוני הגדילה מטיפת חלב ועד היום. האנדוקרינולוג צריך לראות את גרף המשקל ואת גרף הגובה. לראות את כל הבדיקות שבוצעו. לדעת אם בדקו מי שפיר בהריון האם ידעו שתוולד ילדה ועוד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים