גובה נמוך וtsh גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/05/2022 | 20:18 | מאת: אמונה

בן 12, נמוך ושמנמן tsh 5.45, גיל עצמות מתאים ל10 שנים. אחותו קיבלה הורמון גדילה (הגיעה ל1.54) 2 אחים בוגרים סביב 1.60-1.65 (אח שלישי תקין בגובה). האם יש קשר בין הממצאים. האם נכון לבדוק הורמון גדילה? האם צריך בירור תפקוד הבלוטה?

TSH=5.45 הוא סטיה קלה ולא משמעותית מהנורמה. יש לבדוק גם FT4 להשלמת הברור. אין כאן שום מידע שלפיו ניתן לדבר על גדילה והורמון גדילה נמוך ושמנמן זה לא מידע מחליטים לבדוק הורמון גדילה אם יש ירידה באחוזון הגובה או שיש חריגה גדולה מאחוזון ההורים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים