הפסקתי לגבוהה למרות בדיקת גיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/03/2022 | 13:29 | מאת: מור

היי דוקטור אני בן 17 ובגיל 14 עשיתי בדיקת גיל עצמות שהראתה שאני איהיה 187.5 הייתי אצל אנדרקוינלוג בוינגט כרגע אני בן 17 אני בערך 1.84.5 ובערב אני 1.83 מספר שאלות לי אליך כל החיים הייתי ילד נמוך אז נורא חשוב לי .. מגיל 16 לא גבהתי אפילו סמ אחד 1 האם טיפול בפרזימה ורספידל לאורך זמן יכול לפגוע בגדילה ? 2האם טיפול בכדור דילאתם יכול לפגןע בגדילה ? 3 האם משאף לאסטמה סימבקורט יכול לפגוע בגדילה ? 4 האם כדור בשם קלונקס יכול לפגוע בגדילה ? 5 מאיזה תת תזונה הגוף מפסיק להשקיע בגובה ? במה זה תלוי ? קלוריות שאני מכניס ? ויטמינים ? בדיקות אלמובנין ופרןטינן וטואל תמיד הין תקינות לקחתי את הכדורים האלה בעקבות מחלה נפשית שצצה לי שהייתי צריך גם לקחת דילתאם .. אשמח שתענה לי ... והאם הגוף יכול להשלים בעתיד את הפער לתת גדילה נוספת ? איךה שהוא לא יכל

תשובות בגוף המייל שלך 1) הפסקתי לגבוהה למרות בדיקת גיל עצמות תשובה: לא נכון למרות גיל העצמות, הגישה מוטעית: א) גיל עצמות בגיל 14 אינו אומר מה גיל העצמות שלך עכשיו. גיל העצמות עכשיו הוא הקובע אם נותרה לך עוד גדילה ב) אם את צילום גיל העצמות עצמו לא ראה אנדוקרינולוג ילדים, אינני סומך על התשובה. ג) אם ההתבגרות התקדמה מהר התחזית תהיה יותר נמוכה מהחישוב שעשו לך בגיל 14 ד) כדי למנוע שגיאה כזו, אני תמיד מחשב גובה סופי פעמיים בהפרש של 6 חודשים בעזרת הגובה המשקל וצילום כף היד בשתי הפעמים. אם החישוב מראה ירידה בתחזית, סימן שחישוב הגובה הסופי יכול להיות נמוך יותר מהחישוב הראשון 2) מגיל 16 לא גבהתי אפילו סמ אחד . תשובה: יתכן שבבגיל 16 גמרת את ההתבגרות ויחד אתה נגמרה הגדילה 3) האם טיפול בפרזימה ורספידל לאורך זמן יכול לפגוע בגדילה ? - לא סביר 2האם טיפול בכדור דילאתם יכול לפגוע בגדילה ? - תשובה: נותנים אותו בדרך כלל לבוגרים שכבר אין להם גדילה. לא כתוב על התרופה שהיא פוגעת בגדילה 3 האם משאף לאסטמה סימבקורט יכול לפגוע בגדילה ? תשובה: במנות המקובלות הוא אינו פוגע בגדילה 4 האם כדור בשם קלונקס יכול לפגוע בגדילה ? תשובה: לא דווחה בספרות הרפואית בעיה כזו 5 מאיזה תת תזונה הגוף מפסיק להשקיע בגובה ? תשובה: העליה באחוזון המשקל צריכה להיות עקבית לעליה באחוזון הגובה. אם העליה במשקל פחותה הגדילה פחותה. במה זה תלוי ? קלוריות שאני מכניס ? ויטמינים ? תשובה: הגדילה תלויה בקלוריות, אבות מזון, ויטמינים, יסודות שונים. לא בחלק מסויים בדיקות אלמובנין ופרןטינן וטואל תמיד הין תקינות תשובה: העתקת לא נכון את המרכיבים שאתה מזכיר אין דברים כאלה. לקחתי את הכדורים האלה בעקבות מחלה נפשית שצצה לי שהייתי צריך גם לקחת דילתאם .. אשמח שתענה לי ... והאם הגוף יכול להשלים בעתיד את הפער לתת גדילה נוספת ? איךה שהוא לא יכל תשובה: כדי לוודא שאולי לא גמרת לגדול עליך לבצע צילום כף יד חדש. מעל גיל עצמות 16 לא מתערבים בגדילה כי נותרה גדילה מזערית שאינה יעילה

28/03/2022 | 19:43 | מאת: מור

היי תודה על המענה תוכל להגיד כמה הבדל יש בין המדידה בבוקר לעומת הערב ? מדידת גובה

1-2 ס"מ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים