עודף זרחן מה עושים ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/12/2021 | 17:33 | מאת: גיא

שלום הבן שלי בן 13.5 ובכל הבדיקות האחרונות יש לו עליה בזרחן האחרון 6.16 כשהטווח הגבוהה התקין הוא 5.4 האם זה יכול לפגוע בגדילה ? ומה כדאי לעשות ? הוא עושה ספורט האם זה יכול להיות קשור ?

06/12/2021 | 18:36 | מאת: גיא

בהמשך לשאלה הקודמת , ראינו שבכמה מקומות רשום שלגבי ילדים הערך הגבוהה התקין יכול להגיע ל 7 ואז כביכול אין בעיה https://www.ucsfbenioffchildrens.org/medical-tests/phosphorus-blood-test https://www.infomed.co.il/examinations/phosphorus-blood-test/

לכל מעבדה יש תחום הנורמה שלה. כשמקבלים תשובה, יש להשוות אותה לתחום הנורמה של המעבדה בה היא נבדקה והנורמות לגיל הילד מה עושים- הולכים לרופא הילדים אם הזרחן ממש גבוה ולא בסביבות 0.2 אז מחפשים: -בעיה כיליתית הכיליה אינה יכולה להפריש עודפי זרחן - תת פעילות של בלוטת הפאראתירואיד -ערכי ויטמין D גבוהים בדם - חולה סוכרת שאינו מאוזן - נזק לשרירים יש לפנות לרופא הילדים\משפחה שיבדוק אותו יבצע בדיקות לפי הצורך ויראה אם יש בעיה

לעיתים קשור לספורט. יש לפנות צלרופא הילדים לבדיקה גופנית ולהשלמת בדיקות

נוסח השאלה שלך אינה מתאימה לרופאים. פניה לרופא היא: בדקו לילד\ה שלי בן\בת........שנים, זרחן בגלל............. לילד\ה שלי יש מחלות............ או אין מחלות....... רמת הזרחן בדם היתה....... מה עושים? כשרוצים תשובה אחראית ומלאה, נותנים מידע מלא ומדוייק

למה נבדק הזרחן? האם יש מחלות נלוות? 1) צריך תשובה של תפקודי כליות: אוריאה, קריאטינין- יש לבצע 2) צריך תשובה של CPK- צריך לבצע 3) כאשר הספורט מאומץ מאד יתכן נזק של תאי שריר היכול לגרום לעליית זרחן בדם לאחר מנוחה של מספר ימים חוזרים על בדיקת הזרחן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים