סוכרת סוג 1

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/08/2021 | 22:53 | מאת: דויד

שלום דוקטור אדם שיש לו סוכרת סוג 1 .הבן שלו וכל המשפחה שמסביבו בריאים לחלוטין .מה אחוזי ההסתברות שאחד מתוך נכדיו יחלה בסוכרת סוג אחד

לסוכרת מסוג 1 אין דפוס תורשתי ברור. לאנשים עם מבנה גנטי מסוים יש סיכון מוגבר ההופך אותם לרגישים יותר לגורמים המגרים את המערכת החיסונית וגורמת לה להרוס את התאים היוצרים אינסולין בלבלב. הסיכוי לסוכרת מסוג אחד בנכד כאשר אין מקרים נוספים במשפחה הוא נמוך אין יכול לחשב את הסיכוי לסוכרת בנכד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים