גיל ההתבגרות אצל בנים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/08/2021 | 08:15 | מאת: ליאם

בני בן 13.5 גובה 153 נמצא בתהליך ההתבגרות יש לו את רוב הסימנים צמיחת שיער באיזורים שונים.קול משתנה. חזה שגדל מעט. למרות כל זאת ואין שינוי בצמיחה לגובהה. רציתי בבקשה לדעת באיזה שלב של גיל ההתבגרות יש האצה לגובה? תודה

הדבר אינו תלוי בגיל. המידע שאתה נותן אינו מספיק כדי לתת לך תשובה מדוייקת סימן ראשון של התבגרות המופיע אצל בנים הוא גדילת האשכים. הסימן הראשון מופיע בין גיל 9 לגיל 13.5 משך ההתבגרות אצל רוב הבנים הוא בין שנתיים ל 4.5 שנים. ההתבגרות מחולקת ל 5 שלבים. שיא קצב הגדילה בבנים הוא בין שלב 3 ל-4. לכן מי שיכול לתת לך תשובה הוא אנדוקרינולוג ילדים שבודק את הנער. חישוב כיוון הגדיל שלו יכול לתת אנדוקרינולוג ילדים בעזרת צילום כף יד לגיל העצמות ומדידת משקל וגובה סמוך ליום הצילום. חשוב מאד לאנדוקרינולוג לראות את כל נתוני המשקל והגובה לפחות מגיל 8 ועד היום. מכל מי שאני מייעץ בוידאו אני מבקש את כל הפרטים הבאים: הכנה לברור גדילה והתבגרות בנים שם משפחה____________ שם פרטי_____ מספר ת.ז.________ כתובת__________________________נייד:____________ תאריך לידה ________ משקל לידה_____אורך בלידה___משך ההריון ___ שבועות שם וגובה האבא _________ שם וגובה האימא____________ האם לנבדקת יש מחלות___________________________________________ האם מקבל תרופות אם כן, איזו תרופה________ כמה זמן__________ כל נתוני הגדילה מהעבר (תאריך מדידה מדויק: יום חודש שנה , משקל, גובה): לא גרף!! מדידות מבית הספר (מודדים בכיתות א, ג, ו) מדידות מתיק קופת חולים. מתיק קופת חולים יכול להוציא את המדידות רופא ילדים, רופא משפחה גם אם הילד לא נמדד אצלם מדידה עדכנית עכשוית: תאריך מדידה_______ משקל___________ גובה_______ צילום כף יד לגיל עצמות שלא עברה חצי שנה מיום הצילום לדרוש את ה CD של הצילום בעת ביצועו. בבית מעלים את הצילום מהדיסק למחשב שלכם ושומרים את הצילום במחשב כ JPG. תמונה השמורה כ JPG ניתן לשלוח במייל. אם לא יכולים להעביר את נצילום, ניתן לשלוח תשובה מודפסת של הצילום תשובות בדיקות מעבדה , תשובות טסטים (אם כבר בוצעו בעבר, לשלוח אותן) בדיקות בסיסיות בצום ( אם לא בוצעו בחצי השנה האחרונה, נא לבצע) (יש לשתות כוס מים צלולים עם הקימה בבוקר): Glucose, urea, creatinine, Na, K, Ca, Phosphor, Alk. Phosphatase, GOT, GPT, Proteins, Albumin, CRP, blood count, Iron, ferritin, , IGF-I TSH, FT4, anti-trans glutaminase, IgA, 25-OH-VIT D מעל גיל 9 שנים חובה לבצע גם: LH FSH testosterone DHEAS androstendione

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים