מינון דקפפטיל לילדה בת 11

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/07/2021 | 11:35 | מאת: איריס

ביתי בת 11 , משקל 38 ק"ג, גובה 138 ס"מ. מקבלת הורמון גדילה גנטרופין 1.5 מ"ג כ 7 חודשים. גבהה 5 ס"מ ב 7 חודשים מאז התחילה את הטיפול. בביקור האחרון האנדוקרינולוג העלה את המינון ל 1.8. ההנחיה שקיבלנו ממנו היא לתת בשבועיים הראשונים 1.65 מ"ג ולאחר מכן להעלות ל1.8. לא הצלחתי להבין ממנו מדוע לתת מינונים שונים בחודש אחד. האם מקובל לתת מינון שונה במהלך חודש אחד?

מקובל לעלות בהדרגה במינון הטיפול כדי למנוע תופעת לוואי

הכותרת שלך לשאלה לא נכונה!! כתב כותרת של דקאפפטיל ואת /שואלת על הורמון גדילה

25/07/2021 | 23:21 | מאת: איריס

נכון, מתנצלת. מדובר על גנוטרופין ולא דקפפטיל. תודה על התשובה

25/07/2021 | 23:28 | מאת: איריס

תודה. אם כך אחרי שבועיים של מינון 1.65 אפשר לתת מינון 1.8 באופן קבוע? יש לציין שבביקור האחרון עשינו בדיקות דם שיצאו תקינות למינון הקודם (1.5). הסוכר וכל המדדים יצאו תקינים, ולכן העלו לנו ל 1.8

ההחלטה על מינון היא של הרופא המטפל בכם. בידיו כל הנתונים על הילדה והוא מחליט. המינון תלוי גם באבחנה של הילדה, במשקלה ובקצב הגדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים