התייעצות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/07/2021 | 20:39 | מאת: שירן

שלום רב, תינוקת תכף בת 9 חודשים , נולדה בשבוע 35 ( בהריון סבלתי מפעילות יתר בבלוטת התריס , בדקתי את ההורמון בבלינסון ויצא תקין ) נולדה עם פעילות יתר של t4 ולאחר שבוע מהלידה נבדקה שוב והתוצאות היו תקינות ונאמר לי שאין צורך במעקב. עשיתי לה בדיקת דם היום והתוצאות : Tsh= 1.238 T3=6.9 / הטווח מראה לי עד 6.5 T4=17.2 האם זה תקין ? יש לציין כי בגיל חצי שנה הייתה בגובה באחוזון 3 כרונולוגי ונאמר לי בטיפת חלב שזה תקין והיא בעקומה שלה ואף עלתה מהלידה. הגובה שלי 1.58 ושל בעלי 170. אשמח לתשובתך בבקשה

1) רופא ילדים צריך לבדוק את הילדה 2) בפעילות יתר של בלוטת התריס TSH צריך להיות מתחת לנורמה ולא TSH כמו שיש לילדה 3) אין שום קשר לגודלה או לגובה שלכם 4) יש לחזור על בדיקות בלוטת התריס

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים