תוצאות בדיקות DEOXYCORTISOL 11 גבוהה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/07/2021 | 18:18 | מאת: נטלי קלפה

הייתי מטופלת שלך בעבר בבית חולים קפלן ביצעתי השבוע בדיקות דם DEOXYCORTISOL11 והתוצאות יצאו גבוהות 84.00 שטווח הנורמה הוא 00.0-20.00 יש לציין אני ישנה בשעות מוקדמות 20:30-21:00 ונוטלת הידרוקורטיזון ממש לפני השינה באופן קבוע ולא מפספסת ולא הייתי ערה 4 שעות לפני בדיקות דם מה ניתן לעשות כדי שהבדיקות דם יהיו תקינות והאם יש קשר שבגלל שלא הייתי ערה 4 שעות לפני הבדיקה התוצאות לא תקינות אין לי תור לאנדו בזמן הקרוב ואני לפני שימור פוריות האם התוצאות האלה ישפיעו על איכות הביציות או ההפריה

1) הערך גבוה מאד. אבל חשובים גם ערכי אנדרוסטנדיאון, DHEAS, טסטוסטרון 2) אין קשר בין שינה ל 11 דאוקסי קורטיזול 3) הידרוקורטיזון לא לוקחים רק לפני השינה אלא 3 פעמים ביום 4) בגיל בו רוצים להרות בדרך כלל לוקחים תכשיר אחר במקום הידרוקורטיזון 5) עלייך להיות במעקב מסודר של אנדוקרינולוג מבוגרים. חוסר איזון מפריע לכניסה להריון.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים