בן 15 סיים את ההתפתחות המינית ונתקע בגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/04/2021 | 11:49 | מאת: פורי

שלום רב. בני בן 15. גובהו 1.58 ס"מ. לא גבי בכלל כבר שנה. בגיל 14.5 צילום כף היד הראה גיל עצמות 15. היינו אצל אנדו שאמרה שיש לו התפתחות מינית מוקדמת . קיים שיעור מלא כולל לחיים ואיברי המין. לפי צילום כף היד היא טוענת שא נשאר עוד הרבה שלוחיות הגדילה ייסגרו. האם למרות שגיל העצמות 15 הוא כמעט ולא יגבה יותר ? האם בכל זאת יש משהו שניתן לעשות ? תודה רבה

אם גיל העצמות מדוייק ונכון והוא 15. הבן הגיע בערך ל 97% מהגובה הסופי שלו. כלומר נותרו כ 4.7 ס"מ לגדול (תחום שגיאה של +\- 2 ס"מ). יש אי דיוקים בדיווח שלך. אם הוא לא גדל שנה, אז הום סיים את גדילתו, אז יתכן שגיל העצמות גדול יותר או שהמדידה שלך לא נכונה. יעילות הטיפול בגיל עצמות 15 היא נמוכה מאד. ספק רב אם יאשרו טיפול בתנאים אלה כי אולי הטיפול יוסיף לו 1-2 ס"מ. אבל אם הוא באמת לא גדל במשך שנה, הטיפול לא יוסיף לו דבר

26/04/2021 | 01:19 | מאת: פורי

במידה ומאזנים את ההתפתחות המינית , זה יכול להאט את קצב סגירת לוחות הגדילה ? האם לוחיות הגדילה אצל בנים לא נסגרות בגיל 17 ? רמת הטסטוסטרון שלו בבדיקות הדם היא 20

1)יש הסכמה בינלאומית שאחרי גיל עצמות 16 לא נותנים הורמון גדילה-לא יעיל 2) הוא ממש מסיים את התבגרותו- עיכוב התבגרות לא יעשה דבר 3) תרופה לעיכוב גיל העצמות לא יעילה במצב זה הכל מאוחר מידי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים