הורמון גדילה ואי עליה במשקל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/04/2021 | 20:25 | מאת: דנה

אנחנו במעקב אנדוקריני עם ילדה בת 6.4 כבר בערך שנתיים עקב קומה נמוכה. שוקלת כרגע 15 קילו כבר בערך שנה או יותר . גובה נוכחי 103 מדידה עדכנית אתמול. אוכלת מאוד מאוד לאט מאז ומתמיד ובכמויות קטנות. יכולה לאכול 6 פעמים ביום אבל כל פעם קצת . נשללו טרנר, חסר בהורמון גדילה,מחלות עצם, mri תקין ,צליאק,קרוהן. אוכלת בריא ולא מגבילה אותה בשומנים או חלבונים . אוכלת טחינה,גבינות שמנת , חמאה ,פיצה, פסטה ועדיין לא מצליחה לעלות במשקל . האנדוקרינולוג ממליץ על הורמון גדילה למות שקצב הגדילה הוא 4.5 לשנה. והוא כמו גם חוות דעת שניה וייעוץ גנטי וגסטרו ודיאטניות לא יודעים להסביר למה אין עליה בגובה ובמשקל. העניין הוא שאם אין עליה בכמויות האוכל איך יעבוד ההורמון. מאיפה יגיעו הקלוריות. הדיאטניות והגסטרו אומרות לעזוב את הילדה בשקט ולא לחפור על האוכל .

אלה לא מספיק נתונים כדי ליעץ 1) צריך לדעת בדיוק גיל מדוייק. משקל וגובה עכשיו ומשקל וגובה בסביבות לפני חצי שנה 2) צריך לדעת . חישוב על ידי הדיאטנית על סמך יומן אכילה של 3 ימים חישוב %DRI של קלוריות, אבות מזון ברזל, חומצה פולית, ויטמין A

25/04/2021 | 09:07 | מאת: דנה

אבל כתבתי גיל 6.4 שנים. גובה 104. משקל 15.3 כרגע. לפני חצי שנה בסביבות 15 קילו.

אלה לא מספיק נתונים כדי לייעץ. אם לא רואים את כל הבדיקות ואת כל נתוני הגדילה ואת צילומי כף היד ואת חישוב תכולת התזונה לא ניתן לייעץ לך. אתר אינו תחליף לייעוץ מלא ומקצועי. במקרה כזה יש ללכת עם הילד והעתק התיק הרפואי לאנדוקרינולוג ילדים מנוסה. עליה של 300 גרם בחצי שנה היא מועטה, לעיתים צריך גם חוות דעת פסיכולוגית של הילד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים