לא גבהתי במשך שנה וחצי, צריך לעשות צילום כףיד?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/04/2021 | 22:24 | מאת: דור

שלום רב, אני בן 17, בשנה וחצי האחרונות גבהתי בקושי ס״מ אחד. האם ניתן לקבוע ברשמיות שסיימתי את גדילתי או שבכל זאת אני צריך לעשות צילום כףיד לגיל עצמות כדי לקבוע גיל עצמות 18? מה הסיכוי שתצא תוצאה אחרת בצילום כףיד?

סימן שאתה קרוב לסוף הגדילה. בגיל עצמות 16 הגעתה ל 98% מהגובה הסופי בגיל עצמות 17 הגעת ל99% מהגובה הסופי. אני מבקש בדיקה מסויימת כדי לעשות עם התוצאה משהו מועיל או לאבחן מצב הדורש טיפול. אם מבנה גופך והתבגרותך הם כמו של מבוגר וגדלת מעט מאד במשך שנה וחצי, נראה לך שצילום כף יד יביא לך תועלת מעשית?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים