עזרה בבקשה ילד בן 9+ מאוד מפותח

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/04/2021 | 23:35 | מאת: אמא יקרה

בני בן 9 ושלושה חודשים. גובה1.46משקל 42 מידת נעליים 37. חסון וספורטיבי. הוא בכודל הזה כמעט מגיל שנה. התחיל להופיע לו שיעור קל בשפם ושיעור קל באיבר המין.ביצענו בדיקת עצמות כף יד שהיו תואמות לגילו של הילד.לאן זה ממשיך מכאן?מאוד דואגת. שמשהו לא תקין....שיהיה נמוך ..אשמח לעזרה אמא

1) "הוא בכודל הזה כמעט מגיל שנה" משפט לא מובן 2)מדידת גובה אחת לא אומרת כלום חשובה מדידה קודמת כדי לוודא האם הוא גדל יותר מהר מהמצופה-עולה על אחוזון גבוה יותר או לא. 3) מעט שעור מותר אחרי גיל 9. כדי להיות בטוח, אנדוקרינולוג צריך לבדוק אם האשכים שלו גדלו והוא מתבגר. לבדוק את קו הגדילה שלו ולהשלים בדיקות

18/04/2021 | 00:02 | מאת: מלי

תודה רבה 1.הוא באחוזונים האלה קבוע. 2.הוא עבר בדיקתגיל עצמות בכף יד והעצמות הראו אותו גיל.הוא גבה ב6 סנטימטרים ועלה 2 מידות נעליים בחצי שנה אחרונה. 3. רופאת המשפחה בדקה.האשכים לא גדלו ואיןשיעור בבית שחי. לבקש הפנייה לאנדו? אתה רואה סיבה לדאגה?

פני לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים