איבחנתי לבת שלי תסמונת קושינג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/04/2021 | 06:28 | מאת: ו.

מה הבדיקות דם ראשוניות בקןפ"ח שעליי לבקש מהרופאה כדי להתחיל לבדוק אותה ולטפל בזה בהקדם? קורטיזול, סוכר... יש לה את כל הסימנים כמעט בת 12 הגיעה לגובה נמוך 154 בערך (הורים 165, 178), התחילה התבגרות כמעט בגיל 8 ובגיל 10.4 מחזור. בחודשים אחרונים יש סימני מתיחה רבים בגוף, נשירה של שיער, שהתחילו בחודשים אחרונים ופני ירח כאלה עגולים, שעירות יתר בגוף..שומן בטני היה גם קודם..רופאת עור התעלמה מהסימנים..ורק אתמול נפל לי האסימון שזה אולי תסמונת קושינג.

15/04/2021 | 12:23 | מאת: ו.

יכול להיות שהגזמתי מאוד בתיאורים , אבל אולי יש כמה סימנים של מתיחה לא בבטן כמו שראיתי בתיאורים של קושינג וגם לא בטוחה שזה בגלל זה...

התאור אינו מספיק כדי לאבחן

לדווח גובה של נערה בערך- לא סביר לא מדווחים רק גובה. במקרה כזה חשוב מאד גם המשקל הבדיקה היעילה ביותר לתסמונת קושינג היא: איסוף של כל השתן במשך 24 שעות בתוך מיכל. בודקים באיסוף זה: 1)נפח השתן FREE CORTISOL(2 3) CREATININE

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים