אחוזון 9 בגובה , ילד בן 12.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/04/2021 | 09:34 | מאת: מיטל

שלום. הבן שלי בן 12.5 נמצא במעקב גדילה, הגובה שלו 141.7 אחוזון 9. הוא מתאמן בשחיה. מבחינת האחוזון הוא שומר על האחוזון שלו. צילום כף יד שבוצע סמוך למועד מדידת הגובה הראה - מעט אירגולרי קרפליה 10 וחצי פלנגיאלי 11 וחצי הוא עדיין לא התחיל בתהליך ההתבגרות. נאמר לנו לחזור בעוד חצי שנה לבדוק LH FSH TESTO במידה ויהי נמוך נבצע תבחין LRH מה בעצם משמעות צילום כף היד לעומת הגיל הכרונולוגי? האם לא כדאי לבצע בדיקת הורמון גדילה ולתת תוספת הורמון גדילה? האם על סמך הנתונים הנ"ל ניתן לדעת לאיזה גובה בערך יגיע (ללא התערבות)? תודה!

1) צילום כף יד אומר לאיזה אחוז מהגובה הסופי הנער הגיע ביום צילום. זאת בתנאי שהגובה נמדד סמוך ליום הצילום. בגיל עצמות 11.5 נער מגיע ל 83% מהגובה הסופי שלו (אם קריאת גיל העצמות נכונה). 2) אם נער גדל בצורה עקבית בתחום הנורמה, ואין לו קומה נמוכה באופן בולט לעומת נתוני הוריו, אין סיבה לבדוק לו הורמון גדילה 3) נער אמור להתבגר בין גיל 9 לגיל 13.5. כך שגם אם לא יהיו סמני התבגרות (גדילת אשכים) בגיל 13, זה עדיין לא יוצא דופן 4) אם אין בעיה מיוחדת והכל תקין בתהליך ההתבגרות בן יכול להוסיף לגובהו עד סוף ההתבגרות כ 28 ס"מ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים