התפתחות ילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/04/2021 | 21:56 | מאת: איתי

שלום אני מאוד מוטרד לגבי בני הוא מאוד רזה ונמוך הוא בן שנתיים וחצי שוקל 10.1 גובהו 83 ס״מ היקף ראשו 50 ס״מ לפי מחשבוני התפתחות שבדקתי, הוא נמצא מתחת לאחוזון 3 האם ישנה בעיה בגודלו ובמשקלו? ממה זה יכול לנבוע ? והאם יש בדיקות שתוכל להמליץ עליהם? תודה רבה מראש.

1)גבהו של הבן הוא באופן בולט מתחת לאחוזון 3 2) הנתונים הנדרשים להעריך את נתוני הבן הם: גובה ההורים, משקל לידה ומשך ההריון א) אם משקל הלידה היה נמוך ביחס למשך ההריון חלק מילדים אלה אינם גדלים בתחום הנורמה ב) אם משך ההריון היה קצר מהרגיל, הילד פג , אם הוא לא מתקן את גובהו ומשקלו באופן מתמיד יש לבתצע ברור ג) יש צורך בבדיקת אנדוקרינולוג כדי לברר האם יש לו סימנים המחשידים לתסמונת כלשהיא והאם פרופורציות הגוף שונות מהרגיל, לדוגמא רגליים קצרות 3) נקודה בודדת של משקל וגובה אינה מספקת להערכת גדילה. א) האם הוא גדל על אחוזון קבוע בגובה ובמשקל? האם הוא יורד באחוזון המשקל- יתכן שזו בעיה תזונתית או בעית מעי כגון צליאק האם הוא יורד באחוזון הגובה או גם במשקל?- תיתכן מחלה כללית או הורמונלית רופא ילדים צריך לבדוק את הילד לבחון את כל המדדים שהזכרתי ולצייר את כל גרף המשקל והגובה מהלידה ועד היום. קיימת סכנה בהערכת הנתונים על ידי אדם לא מומחה בנושא. חלק מהתשובות תלויות גיל (לא מצויין בטופס בדיקות המעבדה. לחלק מהבדיקות יש צורך בתנאים מיוחדים למשל בדיקת הורמון גדילה-בדיקה בודדת בבוקר אין לה ערךההורמון נבדק בטסט מיוחד המבוצע באשפוז יום. צריך ידע כדי להעריך את תשובות הבדיקות. באופן כלל מתחילים בברור אצל רופא הילדים הבודק אם אין מחלה סמויה: Glucose, urea, creatinine, Na, K, Ca, Phosphor, Alk. Phosphatase, GOT, GPT, Proteins, Albumin, folic Ac. B12, CRP, blood count, Iron, ferritin, IGF-1 , TSH, FT4, 25-OH-VIT D כדי לא ללכת לכיוונים לא נכונים ולהסיק מסקנות לא נכונות בברור, יש להתחיל בבדיקת רופא ילדים.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים