תינוקות נמוכים להורים יחסית גבוהים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/04/2021 | 08:16 | מאת: שני

שלום בני בן 3 נולד בשבוע 38 ושמר על אחוזון 10-15 מהלידה ועד גיל שנתיים וחצי. מדדתי אותו בבית ואני לא יודעת אם מדדתי טוב אבל אם כן הוא בסביבית 93 סמ.. עדיין נראה נמוך ךיד בני גילו אני 1.70 ובעלי 1.76 רופא הילדים אומר שאין צורך בבירור וכנראה שידביק פער בגיל ההתבגרות אבל אני דואגת ולא בטוחה שזה נכון לחכות. נשלל רק צליאק לא מזמן. בנוסף, לפני חצי שנה ילדתי את אחיו בשבוע 37, נמצא באחוזון 1 ושומר עליו, כלומר גדל באותו קצב אבל לא מדביק פער שוב רופא הילדים לא ממהר לעשות בירור אבל אני ממש לא רגועה שניהם נראים מאוד קטנים לגילם.. במיוחד שאנחנו לא קטנים.. מה המלצתך ?

08/04/2021 | 08:30 | מאת: שני

אם זה משנה, את הגדול הנקתי עד גיל 8 חודשים, מבחינת משקל היה סביב אחוזון 30 גם הקטן על הנקה מלאה ואחוזון המשקל תקין ועלה מהלידה מ 10 ל 17 בלי להתייחס לגובה לדעתי אין בעיה בתזונה, גם הגדול אוכל היטב

למדוד משקל וגובה במקום מהימן- לא בבית אין טעם בדיון על מדידות לא מקצועיות.

09/04/2021 | 08:48 | מאת: שני גולן

אוקי.. המדידה האחרונה רק התבצעה בבית מה לגבי זה שהגדול בנשך שנתיים וחצי באחוזון 15 לפי טיפת חלב? ובן החצי שנה באחוזון 1? לדעתך יש מקום לבדוק?

1) אין שום כוונה להתיחס למדידות ביתיות 2) פני לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים עם כל המדידות כדי לבדוק את התקדמות קו הגדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים