בדיקת דם הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/04/2021 | 21:33 | מאת: יפעת

ביתי בת שמונה נמוכה לגילה ביצעתי בדיקת דם הורמון גדילה והתוצאה היתה 1.00 לפי מה שקראתי זה נמוך מאד לגילה כמו כן T3 התוצאה היתה גבוהה 6.98 האם לדעתך ביתי צריכה הורמון גדילה?

אם בצעת בדיקת דם חד פעמית להורמון גדילה בקופת חולים, אין לה כל ערך. בדיקת הורמון גדילה מתבצעת בצום באשפוז יום לאחר מתן תרופה המגרה הפרשת הורמון גדילה. לאחר מתן התרופה לוקחים בדיקת דם להורמון גדילה כל 30 דקות במשך 2-3 שעות. לשם הערכת בדיקת בלוטת התריס יש צורך בתשובות TSH ו FT4 לא ניתן לתת תשובה על T3 בלבד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים